Що треба знати про цю функцію електронного гальма.

0

Традиційний “ручник” поступово відходить у минуле. На сучасні автомобілі ставлять електронне гальмо стоянки. Він має цілий ряд переваг, що дозволяють повністю відмовитися від механіки.

Сьогодні Електроніка зустрічається навіть в бюджетних авто нового покоління. Надалі її планують використовувати повсюдно. У зв’язку з цим було прийнято рішення розповісти вам про одну дуже корисної функції електронного «ручника». Про неї знають далеко не всі автолюбителі.

Як це працює?

Принцип роботи пристрою досить простий і зрозумілий. Правда, у нього зовсім інша конструкція, якщо порівнювати зі звичайним «ручником». Раніше автолюбителю доводилося натягувати трос рукою. Сьогодні в салоні є кнопка, активувавши яку можна запустити ряд моторчиків, що знаходяться в задніх колесах.

Що роблять моторчики?

Коли ви натискаєте кнопку, відбувається міцне затискання колодок. Навіть якщо транспортний засіб стоїть на нерівній поверхні, воно нікуди не поїде. Робота електроніки вважається більш стабільною, а ефективність вище. Тому що з часом «ручник» розтягується або взагалі виходить з ладу.

Секретна функція

Втім, є ще один аргумент на користь того, щоб придбати автомобіль з електронним стоянковим гальмом. Згадайте ситуацію, коли ви стоїте на одному місці в пробці, і затор практично не рухається. Доводиться тримати ногу на гальмі. Також це може бути просто світлофор в мегаполісі, який горить червоним світлом 2 хвилини і більше. Само собою, нога швидко втомлюється, але застосування ручника небажано. Причина проста – перестануть горіти стоп-сигнали ззаду. Водій, що їде за вами, подумає, що Ви маєте намір продовжити рух. Це створить аварійну ситуацію.

Хвала інженерам, які передбачили цей момент і оснастили електронний гальмо стоянки можливістю застосування не тільки на стоянці. Активуйте систему простим рухом руки-стоп-сигнали продовжать горіти. До речі, опція може використовуватися як в пробках, так і на світлофорі або навіть при екстреному гальмуванні з застосуванням електроніки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *