Як зробити автомобільну аптечку корисною?

0

Аптечка – цей предмет поряд із вогнегасником повинен обов'язково бути присутнім у кожному автомобілі, згідно із законодавством. На жаль, її наповнення досить мізерне, але поліпшити «валізу з червоним хрестом» не так вже й складно. Зробити це потрібно, тому що в дорозі може статися всяке.

“Золотий” стандарт.

Перш ніж перейти до самих покращень, давайте розберемося, а що зараз має бути в автомобільній аптечці, згідно з регламентом. Набір дійсно небагатий і включає лише ножиці, дві пари медичних рукавичок, дві одноразові маски, дві упаковки стерильних марлевих серветок, чотири бинти, рулон лейкопластиру, один кровоспинний джгут і пристрій для штучного дихання рот в рот. Чимало медичних фахівців сходяться на думці, що цього набору недостатньо навіть для надання першої допомоги, що додаємо?

Перев’язувальні матеріали

Фактично тут нас цікавлять дві речі. Перша – охолоджуючі хімічні пакети на кшталт «Сніжок». Вкрай корисна річ при забитих місцях і переломах. Працює просто – у пакеті зберігається вода та аміачна селітра. Місткість з водою руйнується ударом долоні, після чого вода та селітра змішуються. При реакції розчинення відбувається активне поглинання тепла пакет стає дуже холодним.
Друга річ – індивідуальний перев’язувальний пакет або пластирі-пов’язки з розмірами 15х9 сантиметрів та 8х6 сантиметрів. Стандартні бинти з аптечки – тонкі марлеві стрічки, якими перев’язувати щось серйозніше за поріз собі дорожче.

Антисептики

Будь-яку рану треба знезаражувати – це вам скаже будь-який лікар. На жаль, у стандартній автомобільній аптечці немає жодного антисептичного засобу. Непорядок – виправляємо, додаючи в наше укладання флакони йоду та перекису водню; пакетик зі стрептоцидом та склянку з медичним спиртом.

Медикаменти

Цей пункт, мабуть, є найцікавішим і найскладнішим, тому що таблетки необхідно збирати за власними потребами. Зрозуміло, є стандартний набір, куди входять Анальгін, Но-шпа (для знеболювання), Імодіум або Мезим (для проблем із шлунково-кишковим трактом), а також Терафлю з Фервексом (або щось подібне) на випадок раптової застуди. Якщо у вас, або членів вашої сім’ї присутні якісь захворювання, які можуть вимагати медикаментозного втручання, то не полінуйтеся і ці пігулки покласти в автомобіль. Правда, варто пам’ятати, що деякі медикаменти можуть позбавити вас прав через вміст речовин, які не можна приймати за кермом. Про це ви можете почитати в іншому нашому матеріалі (тут буде активне посилання на статтю з медикаментами)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *