BMW візьметься за реставрацію родстера Елвіса Преслі

0

Баварський автовиробник BMW візьметься за реставрацію легендарного родстера 507, який з 1958 по 1962 роки належав не менш легендарному королю рок-н-ролу Елвісу Преслі. Машина була надана Мюнхенській штаб-квартирі BMW її останнім власником, каліфорнійським інженером Джеком Кастором. Він “законсервував” автомобіль у своєму гаражі в 1968 році. Дивіться фото BMW 507 Елвіса Преслі в нашій галереї.Саме цей екземпляр BMW 507 був випущений німецькою компанією в 1957 році і входив в тестовий автопарк. Через рік машина привернула увагу Преслі під час проходження армійської служби в Мюнхені. Культовий музикант заплатив за сподобався йому BMW 507 суму в $3 750. Перед видачею родстера секс-символу 50-х, в автомобілі замінили двигун, коробку передач і лобове скло. Також на особисте прохання співака автомобіль був перефарбований з оригінального білого в червоний колір.

Коли Елвіс Преслі відслужив в Європі, він повернувся в США разом зі своїм BMW 507, а ще через два роки продав його Томмі Чарльзу (працював менеджером в нью-Йоркському автосалоні компанії Chrysler). Останній перевіз Європейський родстер в Алабаму, де в ньому замінили оригінальний 150-сильний двигун V8 3.2 на мотор з таким же числом циліндрів, але від Ford або Chevrolet.

Крім того, BMW 507 Елвіса Преслі модернізували заднім мостом компанії General Motors і трансмісією Borg-Warner. Модифікований родстер брав участь у місцевих дрег-заїздах, поки він не був проданий Кастроу в 1968 році.

Унікальний автомобіль знаходиться в штаб-квартирі BMW з липня 2014 року. Модель деякий час буде зберігатися в музеї компанії, після чого почнеться її грунтовне відновлення. Передбачається, що на реставрацію піде два роки.

Модель BMW 507 дебютувала в 1955 році в рамках Франкфуртського автосалону. Спочатку автомобіль позиціонувався в якості конкурента для Mercedes-Benz 300SL. Випускався Баварський родстер недовго – всього один рік з 1958-го по 1959-й.

Оновлено: відреставрований родстер BMW 507 Елвіса Преслі показали в серпні 2016 року.

Фото / Родстер BMW 507 Елвіса Преслі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *