Новий Aston Martin Valkyrie V12 Spider розсекречений офіційно

0

Aston Martin зрізав дах своєму гіперкару Valkyrie у відкритій версії Spider. Оснащений ідентичною гібридною трансмісією, родстер потужністю 1 134 к.с. виходить лімітованою серією з 85 екземплярів вартістю дорожче $3,2 млн за штуку.

Англійці величають новий Aston Martin Valkyrie V12 Spider як найшвидший автомобіль без верху з коли-небудь створених, і він прагнув не відхилятися далеко від оригінального дизайну Адріана Ньюї. В результаті головними технічними доробками стали тільки Дверні петлі, посилене шасі і невеликі аеродинамічні зміни з урахуванням знімного верху.

“Те, що ви бачите — це проста знімна панель даху, але технічне завдання в конструюванні родстера Valkyrie була зовсім не такою простою», — заявив Ньюї. “Збереження аеродинамічних характеристик при знятому даху мало для нас першорядне значення, так само як і зниження будь-якого неминучого збільшення ваги до абсолютного мінімуму при максимальному задоволенні для водія».

Як зазначає Ньюі, дах Aston Martin Valkyrie V12 Spider виглядає досить простий і легко фіксується на автомобілі, а ще вона знімається при відкритих дверях. Дах складається з центрального карбонового стрижня і з обох сторін обрамлена скобами з полікарбонатного скла, які складаються вгору і закріплюються на тому ж місці, що і петлі дверей у вигляді крил чайки у версії з жорстким дахом.

Інші двері

На відміну від твердої версії даху, родстер Aston Martin Valkyrie V12 Spider отримав двогранні Дверні петлі, які нахиляють їх трохи вперед при відкритті для полегшення входу та виходу. Це, поряд з необхідністю додаткового посилення днища, для компенсації втрати міцності з неструктурним дахом, означало необхідність доопрацювання карбонової структури автомобіля.

Aston Martin не вдається в подробиці про характер або вартість цих модифікацій, але заявляє, що родстер «Валькірії» важить лише трохи більше версії купе. Інформації про зміни в обвісі теж немає, але відзначається доопрацювання з метою оптимізації повітряних потоків над дахом.

Тим не менш, купе Aston Martin Valkyrie швидше родстера: Spider розвиває максимальну швидкість 350 км/год, а зі знятим дахом вона падає до 330 км/ч.у будь-якому випадку, на треку новий гіперкар просто жахливо швидкий.

«Це найшвидший і самий екстремальний автомобіль з відкритим верхом, що дозволений для використання на дорогах, з коли-небудь побудованих”, – йдеться в заяві Aston Martin. “Забезпечуючи рівень продуктивності LMP1, Valkyrie Spider змодельований для вражаючого часу кола на будь-якій трасі, яке зазвичай недосяжне для дорожніх автомобілів”.

Що під капотом Aston Martin Valkyrie V12 Spider

Обидві версії Aston Martin Valkyrie живить 6,5-літровий двигун V12 потужністю 1 000 к. с., якому допомагає 160-сильна акумуляторна Електрична система, розробки Rimac і Integral Powertrain. У сукупності вони розвивають 1 150 к.с. / 845 кВт при 10 500 об/хв і 900 Нм крутного моменту при 6 000 об/хв. відсічення для V12 спрацьовує тільки при 11 100 об/хв. як заявляє Aston Martin, він вже прийняв більше попередніх замовлень на Valkyrie Spider, ніж в підсумку побудує, тому виробництво постараються запустити якомога швидше.

Вже зараз повним ходом йде розробка перших дослідних зразків, після чого стане доступна інформація про вагу, час проходження кола та інші дані. Поставки клієнтам нового гіперкара заплановані на другу половину 2022 року.

«З Valkyrie Spider ми виводимо пристрасть і емоції на новий рівень», — заявив Тобіас Моерс, гендиректор Aston Martin. “Враження від водіння обіцяють бути справді сенсаційними”.

Ціна Aston Martin Valkyrie Spider ще не озвучена, проте родстер буде дорожче купе, а воно коштувало від $3,2 млн.

Фото ? Aston Martin Valkyrie V12 Spider

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *