Авточохли – це захисне пристосування, яке встановлюється поверх рідний заводський оббивки і оберігає її від пошкоджень. Втім, багато автовласників розглядають їх не тільки як захисний засіб, але і як новий декоративний елемент в салоні. Чим чохли відрізняються між собою – розповімо в цій статті.

Як розрізняють авточохли

Конструктивно авточохли представляють собою тканинні вироби, які накидаються поверх заводського матеріалу. Якщо класифікувати їх по тому, як вони пошиті, то можна виділити два типи:
універсальні;
модельні.

Більш доступні за ціною універсальні моделі авточехлов не підганяти під параметри конкретної моделі машини і не повністю перекривають поверхню сидінь в оригінальній оббивці. Такі вироби стануть в нагоді, якщо чохли потрібні тільки для захисту сидінь від сильних забруднень або додавання в салон нових яскравих деталей.

Модельні чохли можуть послужити повною заміною заводського покриття сидіння і повністю повторюють його форму завдяки використанню близьких до заводських лекал. Такі чохли добре приховують старі пошкодження і повністю замінюють оригінал.

З якого матеріалу авточохли купити в машину

Різноманітність основних матеріалів для чохлів невелике, оскільки вимоги міцності значно звужують їх число. Зараз можна авточохли купити з:

  • велюру;
  • алькантари;
  • шкірозамінника;
  • автотканини;
  • антари;
  • інших матеріалів.

Купити авточохли з натуральної шкіри варто, тільки якщо ви хочете замінити ними оригінальні чохли з такого ж матеріалу, а інший не впишеться в стиль салону. Більш практичне рішення – шкірозамінник, доступніше за ціною і приємніше за відчуттями. Автоткань зі спеціальним просоченням підійде для машин з постійним використанням і частими сильними забрудненнями. До того ж почистити його все ж легше, ніж шкіряні чохли.

З корисного функціоналу можна також виділити можливість вбудованого підігріву чохла з живленням від прикурювача. Взимку така можливість, якщо її немає в сидіннях, помітно додасть комфорту.

Чим відрізняються авточохли автопілот
Матеріалом для авточехлов автопілот служить міцна комбінована тканина. Лицьова частина може на вибір виконуватись з велюру або гобелена (цей варіант більш міцний), задня частина може також виконуватися з гобелена або м’якого шкірозамінника. Можливі варіанти повністю з одного матеріалу.

Авточохли автопілот завжди виконуються модельними і розраховані на установку на конкретну модель авто, визначеного періоду випуску. У забарвленні допускається кілька кольорів – синій, сірий, червоний і чорний без кислотних відтінків. Можна комбінувати кольори, створюючи деякий оригінальний стиль в салоні.

У будь-якому випадку, вибираючи чохли, звертайте увагу на акуратні шви і відсутність затяжок на тканини. У чохлів від Автопілот якість виконання завжди бездоганна, відмінна посадка і тривалий термін служби без втрати зовнішнього вигляду. Спробуйте самі і переконайтеся в цьому!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *